Sevgi Ve Nezaket İfadelerini Kullanıyorum

Amaç                            : Günlük hayatında sevgi ve nezaket ifadelerini kullanır

Düzey                  : İlkokul

Materyal             : Etkinlik Yaprağı

Süre                    : 40 dak.

Uygulama              : 1. Öğretmen sınıf tahtasına büyük harflerle “SEVGİ” yazar.

2. Öğrencilere, “Sevgi deyince aklınıza ilk hangi sözcük geliyor?” sorusunu sorar.

3. Öğrencilerden gelen her sözcük “SEVGİ” sözcüğünün etrafına ok işaretleri çıkarılarak yazılır. Böylece beyin fırtınası yapılmış olunur.

4. Günlük hayatta kullanılan nezaket ifadelerinin birer sevgi ve saygı göstergesi olduğuna dikkat çekilir.

5. Etkinlik yaprağı (Siyah-beyaz çıktı için Ek-1, renkli çıktı için Ek-2) öğrencilere dağıtılır ve boşlukların uygun ifadelerle doldurulması istenir.

Değerlendirme:

1. Etkinlik yaprağı öğrenciler tarafından doldurularak öğretmene teslim edilir.

2. Öğretmenle birlikte doğru cevaplar kontrol edilir ve değerlendirilir.

ARKADAŞ SEVGİSİ

O sabah erkenden uyandım. Odamı topladım, çantamı hazırladım ve giyindim. Annem mutfakta kahvaltı hazırlıyordu.

- ……………….anneciğim , diyerek annemi öptüm.

- ………………..oğlum , diyerek sarıldı annem.

Kahvaltımızı yaptık ve evden çıktım. Komşumuz Ali Amca’yı balkonda gördüm. Ali Amca’yı hepimiz çok ……............ ve ………………..

- ………………Ali Amca , dedim.

- ……………… Onur, nasılsın? Dedi.

- ………………………Ali Amca çok iyiyim ya siz ……………………?

- İyiyim bende hadi okuluna geç kalma, dedi.

- …………………..dilerim Ali Amca diyerek okuluma gittim.

Bugün okula biraz erken gelmiştim aslında. Çünkü dün en yakın arkadaşım Efe ile biraz tartışmıştık. Ondan ………..dileyecektim. Hatalı davranmıştım. Oysa Efe bana daima …………………………davranırdı. Benim için çok ……………………….yapmıştı. Birlikte derslerimize çalışırdık. Anlayamadığımız konularda birbirimize ………………ederdik. Araç gereçlerimizi daima …………………..Ben bunları düşünürken karşıdan Efe’nin geldiğini gördüm. Koşarak yanına gittim.

- Efe, dün için ………………………….Ben yanlış yaptım,hatamı anladım. Seni incittim ama bunu yapmak istemezdim, dedim.

O da gülümseyerek,

-……………değil,boş ver. Oldubitti. Biz ……………..,diye karşılık verdi.

Sevinçle boynuna sarıldım.

Birilerini sevmek, bu sevgiyi paylaşmak ve sevildiğini bilmek ne kadar da güzeldi.

Yayın: 06.10.2015 - Güncelleme: 30.11.2021 11:06 - Görüntülenme: 3036