Sevgi Ağacı

Amaç                          : Sevgi duygularını ifade edebilme ve sevme değerini kazanabilme

Düzey             : İlkokul

Materyal                     : Ağaç yapmak için(Sınıf içi pano veya duvara)yeterli kahverengi, yeşil ve kırmızı kartonlar

Süre                            : 40 dak.

Uygulama                   : Öğretmen getirdiği kartonlarla Ek-1’deki gibi sınıfın duvarına büyükçe bir ağaç yapar. Gövde ve dallar kahve renkli kartondan, yapraklar yeşil kartondan yapılır.

Öğrencilerden bu ağaca isim vermeleri istenir. Öğretmenin rehberliğinde “sevgi ağacı” ismi de verilebilir.

Öğretmen öğrencilerden hiçbir meyvenin kısa bir süre içinde olgunlaşmadığını söyleyerek, bu ağaçtaki meyvelerin de bu sınıftaki öğrencilerin yaptıkları sevgi davranışıyla olgunlaşacağını söyler.

Öğrencilerden her gün sevgi ifade eden bir davranış yapmalarını ister.

Yapılan davranışlar kırmızı kartonlardan yapılan meyvelerin üzerine yazılır ve ağacın üzerine yapıştırılır.

Öğrencilerden çok davranış geliyorsa en beğenilen 10 tanesi de asılabilir.

Ay sonunda öğrencilerden en çok davranış gösterenler ödüllendirilir.(Ödül isteğe bağlıdır. Alkış veya güzel sözler de ödül olabilir.)

Değerlendirme

1.   Öğrenciler sevgi değerini bir ay boyunca canlı tutulabildiler mi?
Yayın: 06.10.2015 - Güncelleme: 30.11.2021 11:06 - Görüntülenme: 3202