İyi Ki Benim Arkadaşımsın

Amaç:  Arkadaşlık ilişkilerinde yardımlaşmanın önemini kavrama.

Düzey: 2-3-4. sınıf

Süre: 40 dk.

Uygulama:

1. Öğrencilere etkinliğin amacı anlatılır.
  2. Öğrencilere arkadaşlarından hangi durumlarda yardım istedikleri sorulur. ( ödev yaparken, oyuncağınızı onarırken, ders çalışırken, oyun oynarken).
  3. Öğrencilerden başkalarına yardım etmek için neler yaptıklarını anlatmaları istenir. ( arkadaşının anlamadığı problemi çözmesine yardımcı olmak, elleri dolu olan birine kapıyı açmak, sofrayı hazırlarken anneye yardım etmek, bir yeri tamir ederken babaya yardım etmek).
  4. Öğrenciler birinden yardım istediklerinde ve birine yardım ettiklerinde neler hissettiklerini paylaşırlar.
  5. Öğrencilere birer gurur kartı dağıtarak, karta arkadaşlarından birinin herhangi birine yaptığı yardımı yazmaları istenir. Bu kartlar sınıfta sergilenir.

FORM 1

GURUR KARTI

Sevgili arkadaşım………………………………………………..

(yaptığı yardım)

Bu davranışından dolayı seninle gurur duyuyorum.

İyi ki benim arkadaşımsın.

İsim ve İmza

Yayın: 16.02.2015 - Güncelleme: 30.11.2021 11:10 - Görüntülenme: 1315