İlk Yardım

Amaç:  Çocukların ilkyardım konusunda bilinçlendirilmeleri

Düzey: 2-3-4. sınıf

Süre: 40 dk.

Uygulama: Çocuklar oyun oynarken düşüp bir yerlerini incitebilir veya küçük yaralanmalar yaşayabilirler. Olası bir yaralanma durumunda çocukların pek çoğu kan görünce paniğe kapılır. Bu tür durumlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini bilmeleri çocukların yaşayacakları panik ve kaygının daha düşük seviyede olmasını sağlar.

Çocuklar, yaralandıkları zaman ne olduğunu sizinle paylaşsın. Onlara kimin, nasıl yardım ettiğini sorun.

Çocukların anlattığı yaralanma anılarından bir hikâye oluşturun. Jest ve mimiklerinizle hikâyeyi renklendirin.

Mesela; Bir gün Ahmet, oyun bahçesinde düşüp ayağını yaralamış.

_Ahhhh!

Ahmet ‘in dizi çok acımış.

Öğretmen, yardım etmeye gelmiş.

Sizce ne yapmış?

Bırakın öğrenciler ilk yardım aşamalarını anlatsın. Bu anlatımlardan yola çıkarak, oyuncak bebek ve ilk yardım çantasını kullanarak hikâyeyi canlandırın.

Çocukların, oyuncak bebek üzerinde ilk yardım yapmasına yardımcı olarak bu deneyimi yaşamalarına fırsat tanıyın.

Yayın: 16.02.2015 - Güncelleme: 30.11.2021 11:11 - Görüntülenme: 1394