Hoşgörü Avcısı

 Öğretmen , sınıfta hoşgörülü insan nasıl olur ? Hoşgörülü insan nasıl olmaz ? diye iki soru sorar.Buna göre her öğrencinin fikirleri alınarak hoşgörülü bir insanın nasıl olacağı ve olmayacağına dair maddelerin olduğu birer liste yapılır .

Örneğin ;    Hoşgörülü insan;

Anlayışlı olur.

Sabırlı olur.

Affedici olur.

Hoşgörüsüz insan:

İnsanların kusurlarını yüzlerini vurur.

İnsanlarla alay eder.

Kibirli olur.

Gibi maddeler çoğaltılarak iki liste yapılır ve sınıfa asılır.

 Ardından sınıfa getirilen kartonlar ile her öğrenci onar adet “Hoşgörü Elçisi”  kartı yapar.Öğrenciler kartları istedikleri gibi süsleyebilirler.

 3 gün boyunca öğrenciler çevresinde  arkadaşlarının , öğretmenlerinin , anne babalarının , kardeşlerinin ve tanıdıklarının hoşgörülü olmaya örnek olabilecek davranışlarını  gözlemler.

 Hoşgörülü olduğunu düşündüğü her kişiye hoşgörü elçisi  kartını verir. Ve hoşgörüye örnek olduğuna karar verdiği durumu da bir kağıda yazar. Bir hafta boyunca  hangi öğrenci daha fazla hoşgörü elçisi bulabilirse  haftanın “Hoşgörü Avcısı “ seçilir .

Yayın: 07.04.2016 - Güncelleme: 30.11.2021 11:06 - Görüntülenme: 2879