Trt Çocuk Kitaplık Uygulaması Projesi

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu 2.,3., ve 4. sınıf öğrencilerine Trt Çocuk Kitaplık Uygulaması Projesi uygulanacaktır.
  • Proje kapsamında oluşturulan formda  ''Hayatın İçinden'', ''Meraklı Bilgin'', ''Bizim Masallar'', ''Doğanın Masalı'' ve "Bizim Kahramanlar" başlıkları altında sınıflandırılmış kitaplardan sorular bulunmaktadır.
  • Her bölümde kitaplık uygulamasının sonunda bulunan üç soru ve proje ekibi tarafından hazırlanan bir soru olmak üzere dört soru bulunmaktadır.
  • Öğrencilerimizin uygulama takviminde bulunan ilgili günün kitabının sorularını formda çözüp diğer günlerin kitaplarının sorularını  boş bırakarak formu göndermeleri gerekmektedir.
  • Öğrencilerimizin uygulamada bulunan soruları, uygulamada cevaplandırmadan sadece hazırlanan formda cevaplamaları gerekmektedir.
  • Hazırlanan sorularla öğrencilerimizin okuduklarını anlamalarını ve öğrendiklerini pekiştirmeleri amaçlanmaktadır.
  • Öğrencilerimizin sorularının tamamına doğru cevap vermesi beklenmektedir.
  • Proje kapsamında başarılı olan öğrencilerimize "Başarı Belgesi" verilecektir.

Kitap Okuma Takvimi

meb_iys_dosyalar/32/01/963517/dosyalar/2022_12/04011524_TRT-COCUK-KITAPLIK-UYGULAMASI-PROJESI.xlsx

1.Dönem

2.Sınıf Soruları

3.Sınıf Soruları

4.Sınıf Soruları

• Trt Çocuk Kitaplık Uygulaması Hakkında: Kitaplar, çocukların okuma deneyimini daha keyifli ve cazip kılacak arka fon müziği, kitap seslendirmesi, hareketli görseller ve otomatik sayfa ilerletme gibi özelliklerle desteklenmiş. Ancak, kullanıcı isterse, hareketli görseller dışındaki özellikleri devre dışı bırakabiliyor. Bunun yanı sıra uygulamada, çocukların okudukları kitaba kaldıkları yerden devam edebilmelerini kolaylaştıracak bir de "ayraç" bulunuyor. Sonrasında okuduğu kitapları "Odam" bölümündeki kütüphanesinde arşivleyebiliyor. Ayrıca, internet bağlantısı ile ilgi bir sorun olduğunda ya da internet bağlantısının olmadığı bir ortamda da daha önce indirilmiş ya da daha önce okunmuş olan kitapları okumaya devam edilebilmektedir.
  • Google Play ve App Store'dan Trt Çocuk Kitaplık yazarak uygulamaya ulaşabilirsiniz.

05-12-2022

Yayın: 04.12.2022 - Güncelleme: 05.12.2022 10:15 - Görüntülenme: 4804